Inspirasjonsforedrag - lag og foreninger

Hvordan rekruttere, inspirere og engasjere frivillige til å bidra inn i nettopp din organisasjon? Utover høsten vil frivilligsentralen ha fokus på den organiserte frivilligheten i Tvedestrand. Først ut er et inspirasjonsforedrag torsdag i Arendalsuka.

Dugnadsånden lever, men lag og foreninger opplever til tider liten interesse blant medlemmer for å sitte i styrer og stell.  

Torsdag 15.08. kl. 17.00 kommer Helga Pedersen til administrasjonsbygget for å inspirere oss til videre frivillig innsats. 

Helga Pedersen er tidl. fiskeriminister og jobber i dag som organisasjonssjef i Finnmark Bondelag. Hun har tidligere skrevet håndbok i organisasjonsarbeid med en mengde tips, råd og eksempler innen organisasjonsarbeid. (J. Bals. H. Pedersen. 2022: Tillitsvalgt. Håndbok i organisasjonsarbeid) Hun kommer en tur til  landsdelen i forbindelse med Arendalsuka og vi har invitert henne på en liten bonustur til Sørlandets smilehull torsdag ettermiddag.

Foredraget vil bli startskuddet på en rekke åpne arrangementer til høsten for lokale lag og foreninger. Sammen med kommunens kulturrådgiver vil frivilligsentralen også invitere til innspills-seminar vedrørende ny kulturplan og et temamøte rundt prosjektfinansiering og søknadsprosesser. På sistnevnte skal vi bla se på Tilskuddsportalen, spillemiddelsøknader og andre ordninger som retter seg mot kommunens frivillige organisasjoner.

Vi oppfordrer derfor alle medlemmer og hele grasrota til å møte opp på administrasjonsbygget for å få med seg foredraget 15.08. Uansett om du sitter i et styre, valgnemnd, arbeidsgruppe eller ei kan dette fort bli både interessant og matnyttig for videre utvikling og satsing innen organisasjonen i ditt hjerte.

2024 © Tvedestrand Frivilligsentral